A+ A A-

225 INFO | ROMANIA LOCUL 2 IN LUME LA CULTURISM SI FITNESS

Romania s-a clasat pe locul 2 mondial, in clasamentul pe natiuni, in cadrul Campionatelor Mondiale de Culturism si Fitness - Juniori si Masters. Rezultatul este cel mai bun din istoria federatiei romane de specialitate si confirma din nou trendul ascendent pe care se afla acest sport.

>>> clip video ziua 1

>>> clip video ziua 2

>>> descarca galeria foto

>>>descarca biografia sportivilor medaliati

Pe langa medalia de argint obtinuta de lotul Romaniei, un alt rezultat exceptional a fost obtinut de Horia Schiopu care a castigat titlul de campion absolut la categoria Junior Men's Physique. Ieseanul Lucian Popa a castigat detasat si fara emotii pentru a IV-a oara consecutiv medalia de aur la categoria fitness, fiind la o singura medalie de a-si indeplinii visul si a realiza un record mondial - obtinerea de 5 titluri mondiale consecutiv.

Imnul Romaniei a fost intonat si pentru Stan Jenica, iar palmaresul a fost intregit de Serpescu Sebastian si Ion Ionela medaliati cu argint, in timp ce Alexandrescu Andrei - Men`s bodybuilding (40-44 ani) si Maria Onea au castigat medalii de bronz.

"Le multumesc sportivilor, care sunt niste modele pentru noi, sa ajungi la acest nivel de performanta este nevoie de multe sacrificii, seriozitate, profesionalism, determinare. Ei sunt exemple de urmat!" - Marius Dunca, ministrul Tineretului si Sportului

 

Foarte aproape de o noua medalie mondiala s-a clasat si Ioana Sulea, campioana mondiala in 2016, care a ocupat locul IV la categoria Bikini Fitness. Pe acelasi loc, insa la alte categorii, s-au clasat si Vasile Serban - bodybuilding (peste 55 ani), Vasile Vasut - bodybuilding (40-44 ani), Costin Ilinca - Men`s physique (peste 50 ani).

Pe locul 5 mondial la Fitness s-a clasat baimareanca Amalia Mali in timp ce Oana Marinescu, campioana europeana absoluta, a ocupat locul 6 la categoria woman physique (peste 35 de ani), iar Alin Mateescu s-a clasat pe aceiasi pozitie la categoria men`s bodybuilding (45-49 ani).

"Vreau sa-i felicit pe toti componenții lotului national, indiferent de rezultatul obtinut, toti merita respectul si aprecierea noastra. Am dovedit inca o data ca prin munca si rabdare putem atinge obiective la care nici nu visam" - prof. Gabriel Toncean, presedintele Federatiei Romane de Culturism si Fitness

Lotul national al Romaniei este coordonat de campionul european si multiplu medaliat international, Costel Torcea, iar activitatea sportiva din cadrul federatiei de catre campioana mondiala absoluta, Monica Muresan. 

"Am fost onorati sa avem oaspeti de pe cinci continente. Ii multumesc presedintelui IFBB Rafael Santonja pentru ca Bistrita a devenit capitala mondiala a culturismului si fitnessului. Acest eveniment este  avampremiera la marea sarbatoare a romanilor de la anul, 100 de ani de la Marea Unire. Sarbatoarea a inceput la Bistrita cu acest eveniment extraordinar." Radu Emil Moldovan, presedintele CJ Bistrita, co-organizator al evenimentului.

Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness - juniori şi masters a fost organizat de către Federaţia Internaţională de Culturism şi Fitness, reprezentată de Federaţia Română de Culturism şi Fitness şi Federaţia Balcanică de Culturism şi Fitness, în parteneriat cu Ministerul Sportului şi Tineretului, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Primăria Bistriţa. 

Sponsorul principal al evenimentului şi al federaţiei de specialitate este producătorul de suplimente nutritive Pro Nutrition.

Mai multe amănunte despre produsele acestuia puteţi afla accesând http://www.pronutrition.ro/

Competiţia este organizată cu sprijinul:

Partenerilor instituţinali: Agenţia Naţionala Anti-Doping, Direcţia de Sport şi Tineret Bistriţa, Primăria Municipiului Reghin

Sponsorilor IFBB: Yamamoto Nutrition

Sponsorilor: X-Nutrition, Brenntag

Partener Tehnic specializat:Panatta

Parteneri de mobilitate: Aliat Autoexcelenţa

Parteneri tehnici principali: Sport Life, Puiul de Crăieşti

Parteneri tehnici Lex Guard Securrity, Jolie Sim, ProTan Româniai

INFO | ULTIMELE PUBLICATE

COMUNICARE | ULTIMELE PUBLICATE

Sponsor Principal al FRCF

newsletter

Parteneri

xnutrition

fitclass

redisnutritie

protan

pro nutrition

natural_plus

natural_plus

Parteneri Media
parteneriate

frcfministerul tineretului si sportuluicosranadcfpaincsinms

Adresa:
Bd. Basarabia nr. 37-39, sector 2,
Bucuresti, Romania
Orar: L-V: 9-17
Telefon/ Fax:  021.317.04.00
+40733502843
Email:  contact@frcf.ro
www.frcf.ro
Cont LEI 
RO39RNCB0082044176700001
Cont EURO 
RO17RNCB0082044176700009
deschis la BCR Unirea Bucuresti
C.I.F
4203598

Localizarea sediului Federatiei Romane de Culturism si Fitness


Vizualizaţi FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE CULTURISM ŞI FITNESS pe o hartă mai mare
FRCF | 2013